Rapport Kiekendiefvriendelijke maatregelen beschikbaar

17-08-2020
0 reacties

Dit is de pagina waar je al het actuele nieuws rond Grenspark Groot Saeftinghe terug kunt vinden.

Mis je iets of heb je een tip voor deze pagina? Aarzel niet ons te contacteren.

Wil je toegang tot actualiteit die alleen jij als Streekholder van het gebied kunt lezen? Log snel in of maak hier een profiel aan voor dit platform en lees meer!

Wil jij altijd op de hoogte blijven van al het nieuws? Kijk dan hier hoe je dat heel eenvoudig kunt doen!

Grenspark Groot Saeftinghe is een belangrijk gebied voor de instandhouding van de Bruine Kiekendief. In een uitgebreid rapport heeft ecologisch advies & studiebureau Mieco-effect nu de inzetbare kiekendiefvriendelijke maatregelen op de Linkerscheldeoever vastgelegd. Een document dat we graag delen.

Het vogelrichtlijngebied 'Schorren en Polders van de Beneden-Schelde' is al zo'n 15 jaar onderwerp van gesprek en onderzoek. Als een van de eerste NATURA2000 gebieden in Vlaanderen, waar het Europese natuurbeleid op een systematische en vooral planmatige manier werd aangepakt, werd het al snel onderdeel van het project Grenspark Groot Saeftinghe. 'Natuurcompensatieplan' en 'robuuste natuur' zijn natuurlijk termen die prima passen binnen het grenspark. Aandachtige volgers van dit platform en het grenspark in het algemeen weten natuurlijk dat kiekendiefvriendelijke teelt en andere lange termijn investeringen in het welbevinden van de vogelstand in het gebied bovenaan de agenda staan.

Natuurbeleid en economische ontwikkeling zijn niet altijd vrienden, maar hoeven elkaar ook niet in de weg te staan. In het 'Vademecum Bruine Kiekendief' van ecologisch advies &  studiebureau Mieco-effect wordt haarfijn uit de doeken gedaan hoe de maatregelen, die de Bruine Kiekendief moeten behouden voor de regio, enerzijds bogen op instandhoudings- en anderzijds meeliften op compensatiebeleid. Ingewikkelde termen die in het rapport goed worden geduid en in het juiste perspectief geplaatst. Bijzonder interessant leesvoer voor iedereen die graag wil begrijpen wat en vooral waarom er allemaal wordt gerealiseerd in Grenspark Groot Saeftinghe om de Bruine Kiekendief voor onze regio te behouden.

Het volledige rapport van Mieco-effect vindt u hier terug op onze downloadpagina.

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

Twitter

0  reacties

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...

BEZOEK ONS VOOR MEER INFORMATIE IN DE INFOKEET!

Adres: Zoetenberm 6a, Beveren, België

Voor de actuele openingstijden, kijk hier.

 

Volg ons op social media

   

 

 

Cookie-instellingen