Heksenborrel anno 1945

Fotografie: Heksenborrel
29-07-2019
0 reacties

Veldwachter en natuurpionier Frans van der Zande destilleerde zijn Heksenborrel voor het eerst in 1945. Hij gaf zijn geheime recept door aan de familie Buyskes, die in die tijd café De Weegbrug uitbaatte, tegenwoordig Café Het Verdronken Land.

Daar, en alleen daar in het nostalgische huiskamercafé in Emmadorp, is het een echte specialiteit van het huis.

De manier waarop het eindproduct ontstaat is een groot mysterie. Jonge jenever is de basis, maar de Saeftinghe kruidenmix die je daaraan moet toevoegen moet geoogst zijn bij middernacht. Zeealsem en een vleugje liefde zijn met zekerheid twee van de componenten, de andere ingrediënten zijn geheim. Feit is dat het warme opkikkertje een positief en kalmerend effect heeft op de geest.

Toch maar eens van nippen dus, daar in de Koninginnestraat 21 in Emmadorp!

Kijk voor informatie over Café het Verdronken land op: www.verdronkenland.nl

Afbeeldingen

Streekproducten

Reageren

X (voorheen Twitter)

Op de kaart

Een momentje...

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen