Sinds 2010 teelt De Reyngaart zijn appels en peren volledig biologisch, omdat dat beter past bij de zorgboerderij waar de fruitgaard groeit. Dat betekent dat de bodem alleen met stalmest, compost of andere natuurlijke bemestingsvormen verrijkt is. Tevens worden er alleen preventieve maatregelen om het fruit te beschermen tegen insecten, onkruid of infecties. Tot slot verwisselt het duo de plaats waar de gewassen groeien regelmatig, zodat het veld vruchtbaarder blijft. In dat opzicht is het handig dat Nicole imker is: de bijen verspreiden het stuifmeel, zodat de peren- en appelbomen een mooie oogst voortbrengen.
Wil je meer informatie, of het streekfruit eens komen proeven? Bel dan naar 0031- 114 311 314.
Heerlijk streekdessert
Het stoofperenras dat in Absdale groeit heet Gieser Wildeman. De Mariahoeve in Emmadorp is vaste afnemer en verwerkt de stoofperen tot een verrukkelijk streekdessert. Ga er zeker eens langs als je honger hebt! Meer info op: www.opdemariahoeve.nl